Sök frågor och kategorier

Vad heter sveriges farligaste spindel?

Svenska spindlar är inte giftiga för människor utan endast för andra insekter, som är spindlarnas föda. Korsspindeln är den farligaste spindeln i Sverige, dess bett kan svida men är ej dödligt. Det har förekommit att arten "Svarta änkan" som är dödlig, har kommit med i lastfartyg och sedan krypit i land i Sverige. Ha en fortsatt trevlig kväll!

Betygsätt svaret Rösta upp Rösta ned 16 poäng

Bookmark and Share

Användarkommentarer

Mattias (), 2010-10-02 11:52

Haha! Jag gillar avslutet "Ha en fortsatt trevlig kväll!" Efter att ha nämnt att svarta änkan är dödlig. :P

Svara 

mattias är bög (), 2011-10-15 14:10

haha jag med

Svara Anmäl

Ammi (), 2011-03-08 18:38

Bett av svarta änkor är sällan dödligt. De giftigaste spindlarna i världen är förmodligen de brasilianska mindre markfågelspindlarna, som dessutom kan var aggressiva. Endast få spindelarter utgör emellertid genom sin giftighet ett problem för människan. Giftet hos de flesta spindlar är avsett för insekter och används för att bedöva bytet.

Svara Kommentaren har anmälts!

oskar (), 2012-08-10 01:09

Svarta änian år den giftigaste spindeln i världen som vi människor upptäckt som finns i amazon skogar eller något liknande som typ i syd amerika...

Svara Kommentaren har anmälts!

Kim (), 2012-09-01 03:09

Världens (mest ansedd/erkänd som) giftigaste namngivna spindel är den Brasilianska Vandrarspindeln.. Den bedöms även vara den mest aggressiva som inte tvekar att stå upp mot oavsätt storlek. Den är även ruskigt snabb och kan hoppa förhållande vis högt/långt beroende på dess position/vinkel i förhållande till marken typ horisontalt = högt & vertikalt = långt.. Sen finns ju Trattminörspindeln som också bör varnas för i högsta grad.. Ska någon annan spindel alla fall i temperaments väg kan matcha om kanske t.o.m övervinna vandrarspindelns aggrissivitet så är det den. Om vandrarspindeln i första hand markerar före eventuellt attackerar en så gör inte Trattminören det lika självklart Den kan liknas vid Messi eller en tjur: från ingenting till full rusning mot sitt mål på ett ögonblick.

Svara Anmäl

Josefina (), 2011-08-07 19:27

hahaha slutet var ju något komiskt...
Först chockerar och sen "Ha en fortsatt trevlig kväll!" haha =P

Svara Anmäl

Stoffe (), 2013-08-16 18:36

vafan? Det var inte nåt snack om lastfartyg, det var på en bilbåt som dom hade satt bo i avgasrören :) förmodligen död vid detta lager, och jag skulle gissa på att brunsspindeln är giftigaste i världen, dvs brasilianska vandrarspindeln, visst bett du dör under 15 minuter.

Svara Anmäl

Skriv en kommentar

[X] Stäng formuläret